YTL HQ

The building is located at Jalan Bukit Bintang, a high-end retail strip that has developed into a highly lucrative commercial and hospitality hub in Kuala Lumpur. The form of the building is generated from the awkward geometry of the site. Shaped like a jagged shard, the site has a finger extended from it that terminates at a narrow street frontage along Jalan Bukit Bintang. The lack of workable proportions on the ground floor results in difficulty in space planning and a need to take a different approach strengthen the building’s street presence. Instead of rationalizing the footprint into a cartesian form, the building takes on the prescribed character of its crystal-shaped floor plan, transforming as it rises into a 3-dimensional crystalline sculpture. The design is set to qualify for a GBI Gold Rating, including a rainwater harvesting unit, an energy efficient cooling and electrical system, energy saving light ballast and other passive features. The design is set to qualify for a GBI Gold Rating, including a rainwater harvesting unit, an energy efficient cooling and electrical system, energy saving light ballast and other passive features. The project was done in conjunction with KPF Architects of New York.

Client:
YTL Berhad
Status:
Under Construction 2018
YTL HQYTL HQ
Other Projects >